Att använda blåbär och jordgubbar från din egen skog för att göra en härlig dessert är fantastiskt!

Här är ett enkelt recept för att göra en blåbärs- och jordgubbssmulpaj som verkligen låter de naturliga smakerna från dina egna bär skina:
Ingredienser:
Fyllning:
- Ca 2-3 dl blåbär
- Ca 2-3 dl jordgubbar, skivade
- 2-3 msk socker (justera efter smak)
- 1 msk maizena (majsstärkelse) eller vetemjöl
- Saft från en halv citron
Smuldeg:
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl råsocker eller vanligt socker
- 100 gram smör, kallt och tärnat
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda blåbär, jordgubbar, socker, maizena och citronsaft i en stor skål. Rör om försiktigt tills bären är jämnt täckta med socker och maizena.
- Häll bärblandningen i en ugnsfast form eller en pajform och sprid ut den jämnt.
- I en annan skål, blanda havregryn, vetemjöl och råsocker. Tillsätt smöret och använd fingertopparna för att nypa ihop smör och torra ingredienser tills blandningen liknar smulor.
- Strö smuldegen över bärblandningen i formen och täck den jämnt.
- Grädda pajen i förvärmde ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills smuldegen är gyllenbrun och bärfyllningen bubblar upp runt kanterna.
- Låt pajen svalna något innan du serverar den. Servera med vaniljsås, grädde eller glass för en extra läcker touch.
Denna smulpaj är perfekt för att låta de naturliga smakerna från blåbär och jordgubbar från din egen skog skina igenom. Det är en enkel och underbar dessert som kommer att imponera på alla som får äta den!
kategori: Frukt
1 svar på “Blåbär och jordgubbar från vår egen skog och Vittinge gården”